Образователна и политическа стойност има искането на санкции от американски конгресмен. Това

...
Образователна и политическа стойност има искането на санкции от американски конгресмен. Това
Коментари Харесай

Адв. Росен Димитров: Образователна и политическа стойност има искането на санкции от американски конгресмен

Образователна и политическа стойност има настояването на наказания от американски конгресмен. Това сподели пред Агенция " Фокус " юрист Росен Димитров по отношение на дейностите на американския конгресмен Уорън Дейвидсън, който прикани с писмо финансовото министерство на Съединени американски щати да наложи наказания против основния прокурор Иван Гешев. 

" Едно писмо, с което американец желае от своята страна Съединени американски щати да наложи глоба на български жител, има голямо значение за българското право. Това е по този начин, тъй като унищожава границите на правната неначетеност, която можем да си представим, и на практика я прави неограничена ", съобщи той.

Според него такова искане има просветителна и политическа стойност.

" Образователна, тъй като следва да се учи в правните факултети, да бъде основа за правни проблеми, които се дават на студентите по изпити, с цел да учат логиката на парадокса и правната мизерия на ръководещите ", изясни юристът.

" Има и политическа стойност, поради личността на забърканите лица - този, който прави настояването – конгресмен, и този, за който то се отнася – основен прокурор на суверенна страна ", счита той.

" Ако такова искане бе направено от щатски фермер, чиито познания стигат до там да пресметне, че 100 говеда имат 200 рога, това би било разбираемо. Обаче в тази ситуация е направено от общественик, чиито дейности дефинират ориста на народа. И тук най-малко аз се запитвам: допустимо ли е конгресмен да  има познанията на необразован фермер или е направил настояването след сериозен финансов и/или властови тласък? Аз бих заложил на второто ", разяснява юрист Димитров.

" Ясно е кои лица и организации построяват политическите си тези и оправдават съществуването само поради говоренето си против основния прокурор.  Това значи, че точно тези лица са стимулирали, а за какво не и основали настояването ", добави Росен Димитров.

Целият диалог може да откриете в " Интервю ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР